Rondleiding ‘Verf lezen’ in de Hermitage Amsterdam

Op maandag 30 oktober 2017 geeft Monica Rotgans speciaal voor kM-lezers van 10.00 tot 12.00 uur een museumworkshop in de vaste collectie ‘Hollanders van de Gouden Eeuw’ in de Hermitage Amsterdam.

Inhoud

Tijdens de rondleiding geeft Monica uitleg over de historische betekenis van kleur in de schilderkunst, welke pigmenten de Hollandse meesters hiervoor tot hun beschikking hadden en hoeveel van deze kleuren in de loop der tijd veranderd of zelfs helemaal verdwenen zijn. Ook de gevolgen van dit nog te onbekende verkleuren van verf, komen aan de orde; zij zijn van belang voor ons begrip van de oorspronkelijke bedoelingen van de schilders.

Praktisch

Bij vijf aanmeldingen of meer gaat de rondleiding door, de maximale grootte van de groep is negen personen. Speciaal voor u als kM-lezer kost deze rondleiding slechts € 45,- (in plaats van de gebruikelijke € 85,-). Dat is exclusief de kosten voor de aanschaf van een kaartje om toegang te krijgen tot het museum. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’ bezoeken. Die zult u dankzij Monica’s vakkundige uitleg met heel andere ogen bekijken.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar monica@monicarotgans.nl o.v.v. ‘Rondleiding Verf lezen’.

 

Uitgeverij De Doelenpers
Havinghastraat 32
1817 DA Alkmaar

E: info@dedoelenpers.nl
Tel:  072-5275527
Fax: 072-5275528

Powered by SHARK Connect