X

25 jaar kM.jpg

Programma 25 jaar kM

Op vrijdag 16 december 2016 vierden we het 25-jarige jubileum van kM. Foto's vindt u in ons digitale album. Hieronder treft u het programma aan.

 

15:05 Welkom door Gonny van Oudenallen
15:10 Inleiding door Wouter de Vries (uitgever kM)
15:20 Lezing 25 jaar kM door Pieter Keune (wetenschappelijk redacteur kM)
15:50 Paneldiscussie over de functie van kM anno 2016,  geleid door Gonny van Oudenallen met Jan Hazelaar, Tineke Reijnders, Monica Rotgans en Sanneke Stigter
16:50 Overhanding kM 100 aan Anne van Grevenstein-Kruse
17:00 Start borrel

 

Anne van Grevenstein-Kruse is emeritus hoogleraar Praktijk van conservering en restauratie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1979 organiseerde zij aan de Jan van Eyck Academie te Maastricht een congres over moderne schildermaterialen, waarmee zij aan de wieg van kM stond. In 2011 ontving zij de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje vanwege haar uitzonderlijke verdiensten op de terreinen van kunst en wetenschap.

 

Jan Hazelaar levert als eigenaar van De Hazelaar Art Supplies in Soest al 45 jaar kwaliteitsmaterialen en -gereedschappen aan professionele kunstenaars die driedimensionaal werken. Daarnaast is hij oprichter en voorzitter van Kunststichting HazArt, die bestaat uit een beeldentuin en kunstzaal en 25 jaar bestaat.

 

Gonny van Oudenallen is creative director en ruim 25 jaar eigenaar van een reclamestudio. Ze is presentator, schrijver, freelance journalist, actievoerder en voormalig parlementslid. Met sociaal hart voor kunstenaars, voor het ondersteunen van hun projecten en voor het behoud van materiaalkennis in het bijzonder.

 

Tineke Reijnders is kunsthistorica en schrijft vooral over hedendaagse kunst, met speciale interesse voor kunstenaarsinitiatieven. Zij bereidt een Engelstalige website en een boek voor over Amsterdamse kunstenaarsinitiatieven en schrijft regelmatig voor Ons Erfdeel over fotografie.

 

Monica Rotgans werkt onafhankelijk als kunstenaar, auteur, onderzoeker en docent en beheerst een grote verscheidenheid aan materialen en technieken. Ze doet intensief onderzoek naar pigmenten en kleur dat heeft geresulteerd in de vuistdikke uitgave Blauw Groen: Verf, het gezicht van de kunst dat onlangs is verschenen bij Uitgeverij Waanders & de Kunst.

 

Sanneke Stigter is kunsthistoricus en restaurator, en is als universitair docent werkzaam bij de vakgroep Conservering en Restauratie van Cultureel Erfgoed aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte daarvoor als restaurator bij het Kröller-Müller Museum en promoveerde op het conserveren van conceptuele kunst. Van 2004 tot en met 2007 was ze redacteur van kM.

Powered by SHARK Connect