Druk enter om te zoeken

April 23 2024
Ten minste houdbaar tot
Ten minste houdbaar tot

Ten minste houdbaar tot… de eeuwigheid?

Als voedsel deel uitmaakt van een kunstwerk

Categorieën: Beschouwend, Conservering, Informatief, kM 118, Rebecca Heremans, en Restauratie

Tags: S.M.A.K.

Iedere maandag, wanneer het museum gesloten is voor publiek, maken de restauratoren van het S.M.A.K. in Gent plichtsbewust een rondje door de museumzalen. Tijdens deze ‘museumronde’ kijken zij met extra aandacht naar de kunstwerken die op dat moment
gepresenteerd zijn. Staat alles nog op z’n oorspronkelijke plaats gepositioneerd? Zijn de werken nog schoon? Of zijn er sporen van vandalisme?

> Neem een abonnement op kM

Lees dit artikel in kM 118 over voedsel.

kM is een magazine met materiaaltechnische informatie over beeldende kunst en vormgeving.

Rebecca Heremans

Volgde de opleiding Conservatie en Restauratie aan Artesis Hogeschool Antwerpen, en behaalde daar in 2011 haar masterdiploma. Sinds 2012 werkt ze als restaurator voor het collectieteam van S.M.A.K. Haar specialisaties zijn preventieve conservering en fotografische en papieren objecten.